Лидерът на КНДР Ким Чен-ун  отправи официална покана към президента

...
Лидерът на КНДР Ким Чен-ун  отправи официална покана към президента
Коментари Харесай

Ким Чен-ун покани президентът на Южна Корея да му гостува

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун  насочи публична покана към президента на Южна Корея Мун Дже-ин да му гостува в най-скоро време за Среща на върха, предаде агенция " Ренхап ". Поканата е била предадена устно от сестрата на водача на КНДР Ким Йо-чен, която е част от формалната делегация за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Тя е предала на Мун и писмо от брат си, в което Ким Чен-ун показва подготвеност да се срещне с президента на Южна Корея допустимо най-бързо.

Севернокорейската делегация е посетила президентския дворец и е участвала на формален обяд, даден от президента на Южна Корея. От своя страна южнокорейският държавен глава е приел поканата с думите, че може да посети КНДР в случай че бъдат основани нужните условия.

Евентуално посещаване на Мун в Северна Корея би било първата среща сред водачите на двете Кореи от 2007 година, отбелязва Ройтерс. На срещата с делегацията от КНДР Мун е призовал Пхенян да стартира разговор с Вашингтон, уточни пред публицисти представителят на Синия дом, представен от ТАСС.

  " Скорошно начало на разговор сред Съединени американски щати и Севера е належащо също по този начин за развиване на междукорейските контакти ", е споделил южнокорейският водач пред делегацията от КНДР. На срещата е реализирано и съглашение да се предизвиква разговорът сред Севера и Юга за подсилване на връзките.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР